Feestelijke presentatie van Rombertus, de rode reiger


Op dinsdag 16 februari 2010 vond in boekhandel De Drvkkery in Middelburg de presentatie plaats van mijn nieuwe boek Rombertus, de rode reiger. Samen met de kinderen van groep 4 van basisschool de Cederhof hebben we er een echt feest van gemaakt. Door de kou kwamen de kinderen onder leiding van meester Theo helemaal vanaf de Stromenwijk naar het centrum gelopen. En omdat de kinderen net als Rombertus wel te vinden zijn voor een flinke verkleedpartij, kwamen ze uitgedost als ridder, prinses, indiaan, cowboy en ga zo maar door. Het was een bonte stoet die prachtig paste bij de laatste dag van het carnaval.

De kinderen kregen te horen hoe ik vijftien jaar geleden door mijn zoon Patrick, die toen zeven was, op het idee werd gebracht een verhaal te schrijven over een reiger die vuurrood was en graag in kleren door het leven ging. Er werd voorgelezen, gezongen en zelfs gedanst. En hoe ! ! !
De kinderen hadden op school prachtige tekeningen van Rombertus gemaakt en zelf verhalen over hem geschreven. En alsof dat nog niet genoeg was, hadden ze ook nog eens een cd voor me gemaakt waarop iedereen een fragment voorleest van zijn of haar favoriete kinderboek en op de foto staat met het voorgelezen boek.
Tot slot kregen de vijf kinderen die het mooist waren verkleed de eerste vijf exemplaren van Rombertus, de rode reiger, uiteraard door mij gesigneerd.

Groep 4 van de Cederhof, hartstikke bedankt ! ! !

Hieronder zie je een aantal foto's die tijdens deze middag zijn gemaakt.

      

      

      

      

      

Naar "De boeken"