Feestelijke presentatie van Rombertus, de rode reiger  Klik hier ! ! !


Rombertus, de rode reiger


Uitgeverij De Vier Windstreken, 2010
ISBN 978 90 5579 877 3
Illustraties: Jeska Verstegen


Rombertus is een opvallende verschijning: hij is niet alleen vuurrood maar hij houdt er bovendien van om kleren aan te trekken. De andere vogels van het weiland vinden hem dan ook maar een maffe reiger. Waar Rombertus zijn kleren haalt, is een groot geheim - tot Mientje Mus hem op een nacht stiekem achterna vliegt naar de stad. Wat ze niet in de gaten heeft, is dat Eddie Ekster hen ook volgt. Dat belooft niet veel goeds...

Het duurt even voor Rombertus zijn lange benen door de broekspijpen heen krijgt en hij worstelt een tijdje met de rits en de riem. De broekspijpen zijn veel te lang. Rombertus slaat ze een paar keer om. Als hij daarmee klaar is, kijkt hij om zich heen, op zoek naar een spiegel. Hij ziet er een vlak naast de trap, waar Mientje zich verborgen houdt achter een etalagepop.
Rombertus gaat voor de spiegel staan en bekijkt zichzelf van alle kanten. Opeens valt zijn oog op de etalagepop. Het moet een jongetje van een jaar of twee voorstellen, gekleed in een geel kostuumpje met een felgroen overhemd eronder.
'Het einde!' zegt Rombertus hardop. Snel trekt hij de donkerblauwe broek uit en begint de etalagepop uit te kleden.


Rombertus, de rode reiger is een verhaal over twijfel en onzekerheid, maar meer nog over vriendschap en moed.

Jeska Verstegen

Terug